PORTFOLIO

STAROČEŠKO

Pivo od samog početka slično češkom pivu, a kuhati se počelo čak dvije godine prije nego što je u češkom gradu Plzeňu prvi put u povijesti skuhan lager, koji i danas prevladava u svijetu piva. Prvo pivo rađeno po staroj češkoj recepturi, danas poznato kao Staročeško pivo, proizvedeno je pod nazivom Zimsko pivo, a točilo se iz drvene bačve i proizvodilo prema recepturi čeških doseljenika daruvarskoga kraja.
Prirodno meka voda i vjekovna tradicija čeških doseljenika daruvarskog kraja čine ovo pivo najautentičnijim predstavnikom plzenskog tipa piva u Hrvatskoj. Obilježava ga cvjetna aroma hmelja i naknadni gorkotrpki okus koji se zadržava na nepcu nakon konzumiranja. Bogato je ugljičnim dioksidom te ima visoku i trajnu pjenu. Pravo pivo za svaku priliku. Zbog činjenice da se naziv STAROČEŠKO u Daruvarskoj pivovari koristi od osnutka pivovare, može se reći da je STAROČEŠKO svijetlo pivo najstarija robna marka piva u Hrvatskoj.

 

5TH ELEMENT 

Kako se pivo proizvodi od četiri osnovna sastojka (slada, vode, hmelja i kvasca), odlučili smo vam predstaviti te sastojke kroz četiri elementa: ZEMLJU, VODU, ZRAK i VATRU koje objedinjuje naša strast u proizvodnji piva kroz peti element – LJUBAV.

S naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i stilova piva, stvorili smo 5th ELEMENT- liniju pravih Craft piva.
Brand 5th ELEMENT rođen je 2014. g. kao doprinos Pivovare Daruvar pivskoj sceni koja se počela obogaćivati specijalnim pivima proizvedenim u malim količinama.


 

DESETKA

 

U maniri proizvodnje modernog piva za masovnu potrošnju Desetka je lagano, vrlo svijetlo pivo smanjenog sadržaja alkohola.